Articole filtrate după dată: Decembrie 2022

Vineri, 23 Decembrie 2022

Crăciun fericit!

Publicat în Actualitate

Fundaţia World Vision România, Primăria Orașului Călimănești, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Liceul Tehnologic de Turism Calimanesti, în anul școlar 2022-2023 - contract de colaborare pentru acordarea de suport reciproc privind implementarea proiectului “Centrul comunitar Happy Bubble - Calimănești” destinat persoanelor refugiate din Ucraina, copii și adulți aflați pe raza orașului Calimanesti, cu scopul de a facilita accesul la servicii de asistență umanitară de zi cu specific socio-educativ ce asigură protecția, participarea, continuitatea educației și integrarea școlară pentru copii și tineri, precum și integrarea socio-profesională a familiilor de refugiați în comunitațile care îi găzduiesc.

OBIECTIVELE PROIECTULUI  ȘI ORGANIZAREA ACTIVITĂȚII:

Obiective specifice:

O1. Susținerea activităților Centrului comunitar Happy Bubble Călimănești pentru a facilita accesul la servicii socio-educaționale destinate persoanelor refugiate copii și părinți ucrainieni, în vederea integrării acestora în comunitate.

O2. Pregătirea comunității pentru integrarea școlară și socială a copiilor refugiați care locuiesc în orașul Călimănești.

Organizarea activităților:

Activitățile pentru 30 de copii și părinți refugiații se desfășoară zilnic câte 4 ore, de luni până vineri, în intervalul orar agreat cu partenerii, cu menţiunea că acest program poate suferi modificări pe parcurs în funcție de nevoi. Lunar pot participa în procent de 30% și copii din comunitatea locală la activitățile recreative din proiect, precum:  activități de informare și consiliere, club de conversație în Limba Română/Engleză, activități recreative, studiu pentru scoala online  și activități de tip afterschool.

Publicat în Actualitate
Pagina 1 din 5