Articole filtrate după dată: Septembrie 2021

Serviciul de salubrizare în orașul Călimănești este realizat de către firma „BRAI-CATA S.R.L.” în baza contractului încheiat cu Primăria Orașului Călimănești.

Conform contractului, operatorul serviciului realizează activitatea de colectare, transport și depozitare a deșeurilor cu un tarif de 12 lei/lună/persoană, pentru o cantitate de 6,3 kg deșeuri pe săptămână/persoană, în baza unui contract individual încheiat cu fiecare generator de deșeuri.

Colectarea unei cantități mai mari de deșeuri, dar și de la un număr mai mare de locuitori decât cei care au încheiat contract cu operatorul serviciului, generează pierderi financiare pentru acesta, fapt ce conduce la majorarea tarifului pentru cei buni platnici.

Pentru a evita o majorare a tarifului și, astfel, o corvoadă financiară tot pentru cei care și-au achitat și își achită în continuare obligațiile contractuale, Primăria a demarat o amplă campanie de identificare a locuitorilor care beneficiază de serviciile de salubrizare, dar nu au contract cu operatorul și nu plătesc pentru serviciile de colectare, transport și depozitare a deșeurilor menajere.

O mare problemă o reprezintă casele care cazează turiști și au contract numai pentru persoanele care domiciliază acolo. Însă, în urma discuțiilor purtate de reprezentanții Primăriei Călimănești cu operatorul serviciului de salubrizare s-a găsit o soluție. Astfel, firma „BRAI-CATA S.R.L.” pune la dispoziția acestora contracte doar pentru perioada de vară și în funcţie de numărul de camere destinate cazării de turiști. De asemenea, s-a găsit aceeași  soluție și pentru cei care locuiesc sezonier în orașul Călimănești și care vor achita tariful doar pentru lunile în care le este colectat gunoiul menajer produs pe raza localității.

De la toate persoanele fizice cu care are contract, operatorul serviciului de salubrizare va ridica gunoiul numai din tomberoanele inscripționate cu numele titularului de contract și cu numărul de persoane declarat că locuiește la acea adresă.

Dacă în timpul acțiunii de colectare a deșeurilor menajere de la populație, operatorul serviciului de salubrizare va constata o disproporție între cantitatea de deșeuri menajere și numărul de persoane aflate pe inscripția de pe tomberon, nu va ridica gunoiul din acel recipient.

Atât campania demarată de Primăria Călimănești, cât și soluțiile găsite împreună cu operatorul serviciului de salubritate de pe raza orașului au ca scop evitarea creșterii tarifului pentru colectarea, transportul și depozitarea de deșeuri menajere, majorare care ar apăsa tot pe umerii celor care au contracte încheiate și își achită obligațiile privind plata serviciului de salubrizare.

Numai conlucrând împreună vom avea un oraș mai curat în care să locuim cu plăcere.

PRIMAR,

DR. FLORINEL CONSTANTINESCU

Publicat în Actualitate

Let’s Do It, Romania! a pregătit de o nouă zi de Curăţenie Naţională, eveniment care anul acesta va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, zi în care voluntarii vor strânge deşeurile din natură în toată ţara, iar 175 de ţări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deşeuri.

Primăria oraşului Călimăneşti s-a alăturat evenimentului organizat în judeţul nostru de către Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea şi Asociaţia Zâmbete Colorate şi va participa sâmbătă, 18 septembrie 2021, cu echipe de voluntari la acţiunile de ecologizare care vor avea loc în diverse locaţii din oraş - Castrul Arutela şi drumurile de acces, parcuri, străzi etc.

Haideţi şi voi alături de cei peste 1.9 milioane de voluntari care vor face curăţenie în toată ţara într-o singură zi!

Locul de întâlnire al voluntarilor care vor să participe la eveniment în oraşul Călimăneşti este în curtea Primăriei, începând cu ora 9.30.

Pentru a se asigura că acţiunea se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă în contextul pandemiei COVID-19, echipa Let’s Do It, Romania! a discutat cu Ministerul Sănătăţii, astfel că voluntarii şi organizatorii Zilei Naţionale de Curăţenie trebuie să ţină cont de următoarele măsuri: 

- Pe toată durata acţiunii voluntarii vor purta măşti de protecţie, astfel încât să le acopere nasul şi gura; 

- Voluntarii trebuie să aibă soluţii pentru dezinfectarea mâinilor; 

- Fiecare participant trebuie să păstreze distanţă de cel puţin 1 m faţă de ceilalţi participanţi;

Voluntarii vor primi saci şi mănuşi din partea organizatorilor evenimentului.

„Let’s do it, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din ţară şi îşi propune să responsabilizeze atât autorităţile, cât şi cetăţenii, în ceea ce priveşte gestionarea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

Publicat în Actualitate

Primaria orasului Calimanesti anunță atribuirea achiziției având ca obiect bunuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit – LOT 2 - MOBILIER în cadrul proiectului POCU/138/4/1/114614 „SISTEM Călimanesti - Servicii Integrate de Sănătate, Trăi, Educație și Muncă în Călimăneşti.

 Ofertantul declarat câștigător după aplicarea criteriului ”prețul cel mai scăzut” pentru achiziția mai sus menționată este SC MOBLINE SRL cu o valoare ofertată de 10.081,50 lei, fără TVA

Publicat în Compartiment Achizitii
Pagina 1 din 4