Articole filtrate după dată: Mai 2020

 

REFERAT

 

CU PRIVIRE LA: CONVOCAREA ÎN ŞEDINŢĂ ORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL  CĂLIMĂNEŞTI PENTRU ZIUA DE 29.05.2020, ORELE 1600

 

 

În conformitate cu prevederile art.133, alin.(1) și art.196, alin.(1), lit.b din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019, privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, propunem emiterea unei dispoziţii referitoare la convocarea unei şedinţe ordinare a Consiliului Local al Oraşului Călimăneşti în data de 29.05.2020, orele 1600,  care se va desfăşura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferinţă, în sediul Primăriei Oraşului Călimăneşti, cu următoarea ordine de zi:

  1. Raport şi proiect de hotărâre privind modificarea articolului 3 al Hotărârii Consiliului Local al oraşului Călimăneşti nr. 30 din 31.03.2020 privind aprobarea valorificării imobilului – teren în suprafață masurată de 1860,00 mp situat in intravilanul orașului Călimănești – Str. Depozitului, nr. 26, județul Vâlcea ce aparţine domeniului privat al U.A.T Oraș Călimănești - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti – Dr. Florinel Constantinescu.
  2. Raport şi proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al bugetului local la data de 31 martie 2020 - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti – Dr. Florinel Constantinescu.
  3. Raport şi proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al oraşului Călimăneşti pe anul 2020 - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti – Dr. Florinel Constantinescu.
  4. Raport şi proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat și Alimentare cu Energie Termică al orasului Călimănesti - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti – Dr. Florinel Constantinescu.
  5. Raport şi proiect de hotărâre privind adoptarea unor măsuri referitoare la societatea “S.C. Expo Nord Oltenia S.A.” -iniţiator primarul oraşului Călimăneşti – Dr. Florinel Constantinescu.

 

 

  1. Raport şi proiect de hotărâre privind Îndreptare eroare materială strecurată în cuprinsul Statutului Clubului Sportiv Cozia Călimănești, anexă la Hotărârea Consiliului Local al orașului Călimănești nr. 18 din 28.02.2017 privind modificarea Statutului Clubului Sportiv Cozia Călimănești” - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti – Dr. Florinel Constantinescu.
  2. Alegerea preşedintelui de şedinţă pentru perioada iunie, iulie,           august 2020 .
  3. Întrebări, interpelări, petiţii şi informarea consilierilor loca

 

 

 

 

 

 

ÎNTOCMIT,

C.J.DIACONU ION RĂZVAN

Publicat în Convocări

Astăzi, de Ziua orașului Călimănești, având în vedere condițiile impuse de criza de sănătate pe care o traversăm, mi-a făcut o deosebită plăcere să merg acasă la cetățenii din localitate care, în acest an, au împlinit 50 de ani de căsătorie, să îi felicit și să fiu alături de ei la această aniversare. Ne-am bucurat împreună de revedere și ne-am adus aminte de modul deosebit în care s-au desfășurat în anii trecuți evenimentele dedicate zilei orașului, dar și aniversării a 50 de ani de căsătorie, de trăire în credință, respect reciproc și bună înțelegere a preceptelor morale ale familiei.

Avem toată încrederea că în viitorul cel mai apropiat, 20 mai 2021, vom putea invita două generații de aniversați – una din acest an și una de anul viitor – pentru a sărbători împreună într-un cadru deosebit, la Mănăstirea Cozia.

Cetățenilor orașului Călimănești, tuturor celor care și-au legat viața de acest loc minunat, le urez încă o dată: La mulți ani și multă sănătate!

Primar,

Dr. Florinel Constantinescu

Publicat în Actualitate

La mulți ani!

În urmă cu 632 de ani, domnitorul Mircea cel Bătrân a semnat două înscrisuri în care este pomenit și numele localității Călimănești. Acestea sunt documentele care fixează o bornă în timp pentru începuturile noastre la ieșirea Oltului din munți. Există dovezi arheologice care plasează începutul vieții într-o comunitate organizată aici mult mai devreme, în primii ani ai erei noastre. Vârsta reală a localității se poate plasa deci oriunde între cei 2000 de ani ai dovezilor arheologice și cei 632 de ani care au trecut de la înscrisul oficial, redactat la cancelaria domnitorului Mircea cel Bătrân. Convențional, sărbătorim de multă vreme perioada scursă de la primul document oficial cunoscut, adică și cei 632 de ani, pe care îi împlinim pe 20 mai 2020.

La mulți ani, Călimănești și tuturor celor care și-au legat viața de acest loc minunat!

Aniversarea noastră din acest an are desigur și un aspect inedit. Venim cu toții din izolarea impusă de criza de sănătate pe care o traversăm. Rămânem încă pentru o perioadă de timp la distanță unii de alții, pentru a ne proteja și pentru a proteja sănătatea celorlalți. Nu ne putem reuni ca în trecut, dar suntem pe deplin uniți în efortul pe care îl facem acum pentru binele tuturor. Și vom fi cu mult mai puternici purtând în gând în aceste zile o urare de viață lungă pentru stațiunea Călimănești și urări de fericire și de sănătate pentru fiecare dintre cei care îi dau viață zi de zi.

În fiecare an am evocat trecutul istoric al localității Călimănești, am evaluat prezentul pe care îl trăim și am proiectat viitorul nostru comun. Vom face același lucru și acum. Avem prilejul să revedem pas cu pas evenimentele istorice care s-au petrecut în trecut, consultând cu mai multă răbdare sursele tipărite din biblioteci și de pe internetul atât de bogat în conținut scris și în imagini fotografice surprinse, de-a lungul a peste o sută de ani, în stațiunea Călimănești. Eu am făcut acest lucru în ultima perioadă de timp și vă mărturisesc că mă simt ca proaspăt revenit dintr-o excursie înapoi în timp, pe aceste meleaguri. Prezentul nostru este o evoluție în modernitatea urbană la care avem acces acum. Proiectele noastre din ultimii ani, unele finalizate, altele aflate în plină derulare, au schimbat deja condițiile de viață oferite locuitorilor și turiștilor care ne vizitează. Viitorul care depinde de noi este optimist. Condițiile de ospitalitate sunt mai bogate și mai moderne și în acest an. Oamenii de afaceri au investit în creșterea turismului la Călimănești și Primăria în pregătirea pentru noul sezon a spațiilor publice aflate în administrare. Suntem cu toții încrezători că reluarea activităților turistice se va face în timp util, pentru a aduce prosperitate tuturor.

Eu cred că această aniversare trebuie să fie una a bucuriei și a speranței în viitor. Distanțarea fizică impusă de criza de sănătate prin care trecem ne apropie prin sentimentul de mândrie pe care îl trăim împreună, ca oameni ai locului pe care îl sărbătorim.

La mulți ani, Călimănești și tuturor celor care și-au legat viața de acest loc minunat!

Florinel CONSTANTINESCU

primar

 

20 mai 2020, Călimănești

Publicat în Actualitate

Ședința consiliului Local al orașului Călimănești din 14 Mai 2020 începe la ora 16.

 

Pagina 1 din 2